Zelenski despre discursul din Parlament: Dar de ce îl întrebați pe președintele Iohannis despre mine și nu mă întrebați pe mine?

Argeș Online
2 Min Read
Zelenski despre discursul din Parlament: Dar de ce îl întrebați pe președintele Iohannis despre mine și nu mă întrebați pe mine?

La conferința de presă de la Palatul Cotroceni, președintele Volodimir Zelenski a cerut să răspundă unei întrebări adresate inițial președintelui Klaus Iohannis de un jurnalist român. Jurnalistul dorea să știe de ce liderul de la Kiev și-ar fi anulat un discurs care urma să aibă loc marți în Parlamentul României. Este cunoscut faptul că Volodimir Zelenski nu evită întrebările incomode ale jurnaliștilor, iar răspunsul său a fost savuros. „Nu am niciun deficit la discursuri”, a intervenit Zelenski, probabil referindu-se și la faptul că nu se teme de astfel de momente, având mereu oportunități de a ține un discurs.

Reporter: – Care a fost motivul pentru care discursul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a fost anulat în Parlamentul României? În momentul acesta are loc și un protest acolo, făcut de către mai mulți senatori și deputați.

Președintele României, Klaus Iohannis: – Agenda președintelui Zelenski a fost negociată între cele două delegații și comunicată public. Atât pot să spun la asta.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, după ce ascultă traducerea în cască: – Dar de ce nu m-ați întrebat pe mine despre Parlament? Ați vorbit cu președintele Iohannis despre mine. Puteți să mă întrebați pe mine.

Reporter: – Care este motivul?

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski: – Cred că înțelegeți că nu am niciun deficit la discursuri. (Râsete în sală n.r.). În nicio țară, cu tot respectul meu. A fost o situație – sigur că am venit să vizitez poporul din România, să îi mulțumesc și să vorbesc strategic cu președintele Iohannis. De asemenea, potrivit programului meu, să mă întâlnesc cu prim-ministrul și de asemenea cu președinții Camerelor, cu câțiva parlamentari. Dar nu am pregătit niciun discurs (în plenul Parlamentului n.r.). Cu tot respectul. Poate cineva era împotrivă, dar nu sunt pregătit să o fac. Dar data viitoare, fiți sigur că în special pentru Parlament, pentru toți jurnaliștii, pentru toți, voi veni și, desigur, cu plăcere, voi susține un discurs. Mulțumesc foarte mult.

Declarații de presă comune cu Președintelui Ucrainei, Volodîmîr Zelenski
Distribuie