“Săptămâna verde”- program obligatoriu în școli din toamnă

Andri
2 Min Read

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat joi că, începând cu anul şcolar următor, elevii vor avea, pe lângă programul „Şcoala altfel”, şi pe cel intitulat „Săptămâna verde”.

„Am o veste bună pentru copii. Din anul şcolar următor, deci din septembrie anul acesta, o să se mai bucure de o săptămână aparte în cadrul săptămânilor de curs. Pe lângă ‘Şcoala altfel’, care este deja tradiţională, se va institui ‘Săptămâna verde’. Este vorba despre un program educaţional, finanţat de Ministerul Mediului cu 100 de milioane de lei pentru doi ani, dar implementat de Ministerul Educaţiei prin nişte norme metodologice care urmează să fie adoptate cât de curând”, a precizat Mihai Constantin, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, la finalul şedinţei Executivului.

El a adăugat că programul „Săptămâna verde” se va derula timp de cinci zile consecutive şi fiecare instituţie de învăţământ va decide în ce interval va fi el.

„‘Săptămâna verde’ – vor fi cinci zile consecutive, decise de fiecare instituţie de învăţământ, în intervalul septembrie – mai, pentru ca elevii cursanţi acolo să se bucure de activităţi precum excursii în domeniul educaţiei pentru mediu, amenajarea spaţiului verde al şcolii, acţiuni de ecologizare, consumabile pentru organizarea de lecţii demonstrative şi cercuri pedagogice interdisciplinare, achiziţii de truse sau instrumente pentru măsurarea unor parametri de calitate precum apă, aer, sol”, a explicat acesta.

Distribuie