Nicu și Marcel țin cu dinții de Guvern: “Suntem aici pentru oameni, nu pentru funcții”

Andri
2 Min Read

Eșecul negocierilor dintre PSD și PNL privind comasarea alegerilor ar putea duce la ruperea coaliției de guvernare, conform mai multor voci din cele două partide. În schimb, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, vrea să liniștească spiritele și a declarat, joi, că partidul pe care îl conduce a intrat la guvernare pentru a aduce stabilitate, arătând că îndeamnă guvernanţii care au uitat această motivaţie în ultimii ani „să-şi reamintească de angajamentul lor”.

„Am intrat la guvernare pentru a aduce stabilitate în politică, în guvern, în societate. Îndemn guvernanţii care au uitat această motivaţie în ultimii ani să îşi reamintească de angajamentul lor, să îşi aducă aminte ce ne-am propus să realizăm pentru români şi pentru ţară, în vremuri complicate. În contextul acestor zile, saturat de discurs politic, să nu uităm că suntem aici pentru oameni. Nu pentru noi şi nu pentru funcţii”, a scris Ciucă pe Facebook.

“Să ne amintim ce le-am promis românilor. Nu am promis nimănui conflicte, nu asta e menirea noastră aici. Ne aşteaptă încă multă muncă în următorii ani. Avem oportunitatea să aducem mai mulţi bani europeni, să îmbunătăţim sistemul de sănătate, să creştem veniturile tuturor şi să dezvoltăm comunităţile. Asta e promisiunea noastră şi este jurământul pe care l-am făcut românilor, pentru care conflictele şi discuţiile despre funcţii nu înseamnă nimic şi nu le fac cu nimic viaţa mai bună”, a mai scris Ciucă.

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, miercuri, că în cazul în care PNL se va retrage de la guvernare, el îşi va depune mandatul de şef al Guvernului preşedintelui Klaus Iohannis.

Distribuie