Sofianu dezvăluie de ce au plecat din PNL primarii din Hârtiești și Uda

Andri
2 Min Read

Liderul consilierilor județeni liberali din CJ Argeș, Narcis Sofianu, a fost întrebat la o emisiune de la Politikia.ro de ce au plecat, săptămâna trecută, primarii din Uda (Marian Drăgușin) și Hârtiești (Cosmin Ștefan) la PSD. Acesta din urmă, la primul mandat, a fost în 2020 primarul PNL care a câștigat alegerile cu cel mai bun scor din țară. Sofianu a dezvăluit că edilii ar fi intrat în conflict cu “oameni din anturajul Alinei Gorghiu, președintele PNL Argeș”. Pe de altă parte, trebuie spus că Uda este localitatea „de baștină” a primarului Piteștiului, Cristian Gentea- președinte executiv PSD Argeș.

“Cei doi primari au avut probleme cu oameni din anturajul doamnei președinte și s-au văzut puși în situația de a nu fi respectați. În politică sunt multe orgolii, iar cele mai reale sunt cele ale celor care au candidat pe persoană fizică”- a spus Sofianu.

#Sofianu: „Pe Tiberiu Irimia eu l-am adus în PNL”

De asemenea, Sofianu spune că regretă faptul că Tiberiu Irimia, consilier local PNL Pitești aflat la primul mandat, a părăsit partidul în favoarea PSD, sau că viceprimarul Gelu Tofan și consilierul local Ana Stan au fost îndepărtați din organizația municipală.

“Ana Stan era singura din PNL Argeș din ultimii 4-5 ani care pretindea ceva pe persoană fizică. E o pierdere. E o pierdere că PNL Argeș a avut, la începutul acestui mandat, doi viceprimari de municipiu și nu mai are niciunul. Am considerat inclusiv că îndepărtarea lui Gelu Tofan nu a fost un câștig. A avut abilitatea, în calitatea sa de viceprimar, să iasă public și să vorbească despre proiecte. Eu cred că am pierdut niște voturi prin plecarea lui Gelu Tofan. Pe Tiberiu Irimia eu l-am adus din societatea civilă, eu l-am rugat să se implice în politică. S-a implicat în proiectul meu cu pădurea Trivale, nu cred că e vreun câștig că unul dintre foștii noștri colegi au trebuit să plece”- a declarat Sofianu.

Distribuie