Luptă pentru putere în PSD Argeș! De la “Puțin și rar” la “Am dat, nu am luat!”

Andri
2 Min Read

Reținerea primarului Ion Georgescu, din Mioveni, de către DNA, pentru trafic de influență, ar putea fi și o consecință a luptelor interne din cadrul PSD Argeș. Imediat cum a fost dus la audieri, miercuri seară, Georgescu a fost “executat” de foștii colegi, președintele Ion Mînzînă, liderul PSD Argeș, anunțând că edilul a fost exclus din partid.

Ba mai mult, pe surse, se aude că primarul ar fi primit șpagă pentru angajarea fiicei lui Valerică Nicolae, șeful Poliției Locale Pitești. Banii i-ar fi fost dați chiar de Valerică Nicolae, cu care se cunoștea de 30 de ani, după cum a spus avocata edilului- tot acesta organizând și flagrantul de miercuri. Nicolae este un apropiat al primarului Piteștiului, dar și al fostului primar Tudor Pendiuc- aflat acum la închisoare, după ce a fost condamnat în dosarul „Publitrans”.

Nu mai este un secret pentru nimeni că între tabăra PSD Pitești, condusă de primarul Cristian Gentea și Ion Georgescu existau animozități. De altfel, protejata lui Georgescu,  deputata Simona Bucura Oprescu, a fost propulsată ministru al Muncii- în ciuda faptului că poate nu era cea mai potrivită pentru funcție.

Până se reglează conturile în interiorul organizației, în cel mai dur mod posibil, PSD Argeș este însă captivul foștilor PRM-iști: Ion Mînzînă, lider al organizației și președinte al Consiliului Județean și Adrian Bughiu- promovat pe diverse funcții, de-a lungul timpului, acum vicepreședinte al Consiliului Județean.

De la “Puțin și rar” (replică pentru care fostul președinte CJ Argeș, Florin Tecău, a rămas celebru, în scandalul sexual care l-a terminat politic) la “Am dat, nu am luat!” (cum a zis Georgescu când a fost adus la DNA Pitești), PSD Argeș este zdruncinat de scandaluri și acuzații de corupție. Între cele două momente, mai avem și scandalul sexual al deputatului Bălășoiu, fost primar al comunei Rociu- “executat” și el politic instantaneu de peremistul Ion Mînzînă.

TAGGED:
Distribuie