Sfidare la adresa profesorilor? Se măresc salariile din Poliție!

Andri
1 Min Read
Sfidare la adresa profesorilor? Se măresc salariile din Poliție!

Guvernul a găsit instantaneu bani pentru mărirea salariilor din Poliție, dar amână să rezolve problema cadrelor didactice- aflate în grevă generală de aproape două săptămâni. Salariile polițiștilor vor fi mărite din iunie, după ce și aceștia amenințaseră cu greva.

Astfel, la inițiativa ministrului afacerilor interne, Lucian Bode, a avut loc marți, 30 mai, la sediul MAI, o întâlnire de lucru intre conducerea ministerului si reprezentanți ai sindicatelor din cadrul structurilor MAI.

„Discuțiile au fost purtate pe două paliere, respectiv componenta salarială și cea referitoare la modificarea legii pensiilor militare.  Cu privire la componenta salarială s-a convenit ca, începând cu data de 1 iunie 2023, pentru soldele și salariile de funcție să fie aplicat nivelul acestora astfel cum este prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022. Acest lucru înseamnă că soldele și salariile de funcție vor fi majorate la nivelul acestora prevăzut de lege pentru anul 2022, începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie, care se plătesc în luna iulie 2023”, transmite Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă.

Distribuie