Grevă la Poșta Română. Participă 8000 de angajați

Andri
2 Min Read
Poșta Română va livra din nou permisele auto și taloanele la domiciliu

Greva sindicaliştilor din Poşta Română este în derulare, luni, în 30 de judeţe, participând aproximativ 8.000 de persoane, conform preşedintelui Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), Ionel Oţelea. Aproximativ 2,5 milioane de pesionari riscă să nu își primească pensiile la timp, din cauza protestului poștașilor.

„Acţiunea se desfăşoară cam în 30 de judeţe, dintr-o evaluare pe care am făcut-o la prima oră. Şi-au declarat dorinţa de a face grevă şi au semnat pentru grevă undeva în jur de 7.500-8.000 de persoane, angajaţi din Poşta Română, care sunt membrii sindicatului nostru. Fac specificaţia că nu acoperim toată ţara şi toate judeţele, dar suntem sindicatul reprezentativ. Acţiunea se va desfăşura până la identificarea unor soluţii care să rezolve principala revendicare a sindicatului la negocierea contractului, respectiv cea legată de salarizare”, a spus Ionel Oţelea pentru Agerpres.

El a menţionat că sindicaliştii cer creşterea salariului cu 400 de lei net, creşterea sporului de loialitate pe tranşele negociate în contractul de muncă cu 10%, 15%, 25%, aspect trecut în contract din 2019.

„Reamintesc ceva care este de notorietate deja, mare parte din salariaţii Poştei sunt la minimumul pe economie sau aproape de minim, iar când minimumul va deveni 3.700 de lei, 90% dintre salariaţii Poştei vor fi la acest nivel de salarizare dacă nu se intervine într-un fel sau altul”, a precizat Ionel Oţelea.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a companiei, activitatea Poştei Române se derulează în mod normal, luni dimineaţa, în cele mai multe judeţe ale ţării.

Sindicaliştii SLPR au anunţat duminică faptul că au decis să intre în grevă generală începând cu ora 00:00, principalele solicitări fiind creşterea cu 400 lei net a salariilor angajaţilor şi majorarea sporului de loialitate.

Distribuie