Primarul suspendat Ion Georgescu rămâne în arest în ciuda eforturilor avocaților

Andri
2 Min Read

Ion Georgescu, primarul suspendat de la Mioveni, rămâne în arest cel puțin până pe 3 decembrie 2023. Vă amintim că acesta este acuzat de trafic de influență și încearcă cu disperare, din 5 octombrie, să iasă din arest, după ce a fost prins în flagrant de DNA returnând o șpagă de 10.000 euro către denunțătorul său (Valerică Nicolae, șeful Poliției Locale Pitești). Avocații săi nu au fost însă convingători.

Astfel, magistrații de la Curtea de Apel Pitești au respins marți contestația făcută de Georgescu împotriva deciziei judecătorilor de la Tribunalul Argeș, care i-au refuzat săptămâna trecută înlocuirea măsurii arestului preventiv cu o măsură mai blândă.

„În baza art. 425/1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod de procedură penală, respinge ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul GEORGESCU ION,în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, împotriva încheierii nr. 161 din data de 01 noiembrie 2023, pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş – Secţia penală, în dosarul nr. 5454/109/2023. În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală, obligă contestatorul-inculpat la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 07 noiembrie 2023, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, în condiţiile art. 405 alin. 1 Cod de procedură penală”- se arată în decizia magistraților.

Distribuie