SUA au aprobat un nou pachet de ajutor militar extern în valoare de 675 milioane dolari pentru Ucraina

Dragoș Ghiță
2 Min Read

Secretarul american al apărării, Lloyd J. Austin III, a anunțat (08.09.2022, în cadrul unei ședințe a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei care se desfășoară la Baza Aeriană a Forțelor Armate ale SUA din Ramstein, Germania) că președintele american, Joe BIDEN, a aprobat (dată neprecizată, probabil 08.09.2022) un nou pachet de ajutor militar extern în valoare de 675 milioane de dolari destinat Ucrainei.

Acest ultim pachet de ajutor militar extern (al 20-lea pachet de tehnică și echipamente militare oferite de SUA Ucrainei, din august 2021 până în prezent) include mai multe sisteme de lansare multiplă de rachete ghidate (GMLRS), tunuri Howitzers de calibru 105 mm, muniție de artilerie și rachete anti-radiații de mare viteză, autovehicule militare de transport de tip Humvee, ambulanțe blindate, sisteme anti-tanc, armament ușor de infanterie și altele.

Înainte de ședința Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei (cea de-a cinci-a a acestui grup care prin care peste  50 de națiuni încearcă să-și intensifice sprijinul pentru ajutorarea Ucrainei), secretarul american al apărării, Lloyd AUSTIN și președintele Comandamentului Întrunit al Șefilor de State Majore al Forțelor Armate ale SUA, General  Mark A. Milley, au avut o întrevedere separată cu ministrul ucrainean al apărării, Oleksii REZNIKOV și cu adjunctul comandantului Forțelor Armate ucrainene, Gl.lt. Yevhen MOISIUK, în cadrul căreia oficialii ucraineni i-au informat pe oficialii americani despre evoluția situației de pe câmpul de luptă și despre necesitățile de armament și muniție pentru continuarea luptei împotriva Forțelor Armate ruse de pe teritoriul Ucrainei.

Distribuie