Putin confirmă că Navalnîi urma să fie eliberat din închisoare într-un schimb de prizonieri

Andri
2 Min Read
Putin a semnat un nou decret: 120.000 de ruși vor fi recrutați în serviciul militar

Preşedintele rus Vladimir Putin a confirmat pentru prima dată, duminică, că politicianul de opoziţie Aleksei Navalnîi urma să fie eliberat în cadrul unui schimb de prizonieri, chiar înainte de moartea sa, relatează dpa. Navalnîi, 47 de ani, a murit într-o colonie penală din regiunea arctică pe 16 februarie, în circumstanțe neclare. Văduva sa, Iulia Navalnaia, susţine că soţul ei a fost ucis în penitenciar. Conform unor informații, acesta ar fi fost omorât de agenți ai serviciilor secrete, printr-o lovitură de pumn în inimă.

Putin a declarat la o conferinţă de presă la Moscova după victoria sa în alegerile prezidenţiale, însoţite de acuzaţii de manipulare, că deja îşi dăduse acordul ca Navalnîi să fie eliberat în schimbul unor cetăţeni ruşi închişi în state din Occident.

„În ceea ce îl priveşte pe domnul Navalnîi, el nu mai este în viaţă. Este un eveniment trist”, a afirmat Putin. „Din păcate, s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a continuat Putin în legătură cu moartea opozantului rus. „Dar se întâmplă, nu ai ce să faci în această privinţă, asta este viaţa”, a mai spus el.

Leonid Volkov, fostul colaborator apropiat al lui Aleksei Navalnîi, a numit „cinică” declaraţia lui Putin făcută la o lună după moartea opozantului. Putin, care a rostit duminică pentru prima dată numele lui Navalnîi de la moartea sa, şi-a ucis de fapt adversarul, a mai spus Volkov, descriindu-l pe Putin drept „o insectă care se hrăneşte cu sânge”.

Distribuie