Forțele armate israeliene își extind acțiunile terestre în Fâșia Gaza din această noapte

Dragoș Ghiță
2 Min Read

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate (FA) israeliene, Contra-Amiralul, Daniel Hagari, a declarat (seara de 27.10.2023, conferință de presă) că, pe lângă atacurile și acțiunile, inclusiv terestre, executate de FA israeliene în ultima perioadă, începând din seara de 27.10.2023, FA israeliene, inclusiv Forțele Terestre israeliene, își vor intensifica operațiunile desfășurate în Fâșia Gaza.

C.Am. Daniel Hagari a mai precizat că, până în prezent, 310 de militari israelieni au fost uciși și 229 de persoane sunt ținute ostatice de Hamas și de aceea FA israeliene vor continua să atace orașul Gaza și împrejurimile acestuia.

Totodată purtătorul de cuvânt al FA israeliene a sfătuit populația civilă din zonă să se retragă în partea de sud a Fâșiei Gaza, unde vor găsi condiții mai bune.

De asemenea, în contextul în care Ministerul de Externe (MAE) israelian a transmis (27.10.2023, postare pe contul oficial de Telegram al statului Israel, cont administrat de MAE israelian) că spitalul Al-Shifa (cunoscut sub denumirea de Mustashfat Dar Al-Shifa din cartierul North Rimal, orașul Gaza, Fâșia Gaza), cel mai mare complex medical și spital din Fâșia Gaza, este utilizat de gruparea teroristă palestiniană Hamas pentru planificarea și implementarea acțiunilor teroriste, C.Am. Daniel Hagari a declarat: „am expus sfera subterană a spitalului.”

În postarea de pe contul de Telegram a MAE israelian, clipul video care prezintă rețeaua subterană creată de Hamas sub spitalul Al-Shifa este însoțit și de următorul mesaj: „Acesta este un clip video ilustrat grafic care indică diferite locații situate în subteranul spitalului Al-Shifa folosite de teroriștii Hamas pentru a planifica și implemeta activități teroriste. Puteți vedea, de asemenea, generatoarele spitalului care au fost preluate de teroriștii Hamas.”

Distribuie