Două oferte pentru reabilitarea Gării Regale din Curtea de Argeș

Andri
2 Min Read
Două oferte pentru reabilitarea Gării Regale din Curtea de Argeș

Clădirea monument istoric a Gării Regale din Curtea de Argeș este cu un pasm ai aproape de reabilitare. Regionala Craiova a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a anunțat că a primit două oferte la licitația pentru modernizarea Gării Regale din Curtea de Argeș, după ce la începutul lunii octombrie, în sistemul electronic de achiziții publice, a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Reparații, reabilitare și restaurare clădire călători din stația CF Curtea de Argeș (proiectare și execuție)”. Valoarea totală estimată a contractului este de 10,5 milioane lei, iar termneul de execuție este de 36 de luni.

O societate din Olt și o asociere de firme din Târgu Mureș și Satu Mare s-au înscris în cursa pentru reabilitarea și restaurarea monumentului istoric. Este vorba de Stefa Steel Solutions SRL și asocierea Euras – Arhing SRL. După analizarea ofertelor depuse, CFR va anunța cu care din cele trei societăți va fi semnat contractul.

Gara a fost inaugurată pe 27 noiembrie 1898, la doar un an de la începerea lucrărilor de construcție. Cu excepţia lui Carol al II-lea, al cărui sicriu a fost adus aici în februarie 2003 cu un vehicul militar, toţi regii înmormântaţi la Mănăstirea Curtea de Argeş au fost aduşi pe calea ferată. În decembrie 2017, cu câteva zile înainte ca trenul purtând sicriul cu trupul Regelui Mihai să ajungă aici, Gara Regală din Curtea de Argeş a fost acoperită cu un mesh pentru a nu se vedea starea de degradare a clădirii.

Distribuie