Zăpadă de 35 cm la Bâlea Lac. Pregătiri pentru un nou hotel de gheață

Andri
2 Min Read

Cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din judeţul Sibiu este de 35 de centimetri, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, unde Arnold Klingeis a anunţat că intenţionează şi în acest an, pentru a 17-a oară, să ridice un hotel de gheaţă, obiectiv turistic unic până acum în România, potrivit unui comunicat de presă.

„Vă informăm cu mare bucurie că am început pregătirile pentru startul sezonului 2023 – 2024 al proiectului Hotel of Ice Bâlea Lac. Avem încrederea că, atunci când condiţiile meteorologice vor fi potrivite pentru acest demers şi straturile de zăpadă şi gheaţă de la Bâlea Lac vor fi suficient de groase, vom putea începe ridicarea celui de-al şaptesprezecelea Hotel de Gheaţă, construcţie inedită ce a devenit, în ultimele decenii, un adevărat simbol al sezoanelor de iarnă în cea mai cunoscută căldare glaciară a Munţilor Făgăraş”, se arată în comunicatul de presă.

Tema Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac, 2023 – 2024” este „Arta modernă în gheaţă”, iar fiecare cameră din viitorul va purta numele unui cunoscut artist contemporan şi decorul interior va fi inspirat din arta modernă. Constructorii promit şi un aspect exterior schimbat în acest an pentru hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac.

Distribuie