Vot în Parlament: Poliția Rutieră va putea ridica mașinile parcate neregulamentar

Andri
1 Min Read
Vot în Parlament: Poliția Rutieră va putea ridica mașinile parcate neregulamentar

Deputaţii au adoptat azi în plen, în calitate de for decizional, o propunere legislativă care permite Poliţiei Rutiere ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe trotuare. S-au înregistrat 232 de voturi „pentru”, 3 „împotrivă” şi 29 de abţineri. Propunerea legislativă adoptată de Camera Deputaţilor modifică articolul 64 alineatul (1) din OUG nr. 195/2002, în sensul instituirii posibilităţii ca Poliţia Rutieră să dispună ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, fiind eliminată condiţia staţionării neregulamentare pe partea carosabilă.

„Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz”, prevede proiectul, adoptat în forma iniţiatorului.

Iniţiatorul, deputatul USR Cătălin Drulă, a explicat că proiectul vine în sprjinul persoanelor cu dizabilităţi, al persoanelor însoţite de copii mici, care sunt nevoite să meargă pe carosabil, pentru că trotuarele sunt ocupate ilegal de maşini. Grupul AUR s-a abţinut de la vot, pe motiv că proiectul de lege poate face loc „multor abuzuri”, a declarat, în plen, deputatul Alin Coleşa.

Distribuie