Vot în Parlament: OMV Petrom- obligată să plătească taxa de solidaritate

Andri
1 Min Read
Vot în Parlament: OMV Petrom- obligată să plătească taxa de solidaritate

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege prin care se instituie contribuţia de solidaritate pentru societăţile care au activitate privind extracţia ţiţeiului, gazelor naturale, huilei, fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute pentru rafinarea petrolului, introducând prevederi referitoare la determinarea ponderii în cifra de afaceri a acestor activităţi. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Astfel, OMV Petrom va fi obligată să plătească contribuția de solidaritate. În raportul comisiilor de specialitate se arată că prin proiectul de lege se instituie contribuţia de solidaritate ca o măsură comună şi coordonată la nivelul Uniunii Europene care permite, în spiritul solidarităţii, generarea de venituri suplimentare pentru ca autorităţile naţionale să ofere sprijin financiar gospodăriilor şi întreprinderilor puternic afectate de creşterea preţurilor la energie.

Proiectul de lege a fost votat cu 178 de voturi ”pentru”, 71 de ”abțineri” și 3 voturi au fost ”prezent nu votez”. Parlamentarii de la AUR, USR și Forța Dreptei s-au abținut de la vot.

Distribuie