Vot în Comisia pentru statutul parlamentarilor: Adio pensii speciale!

Andri
2 Min Read
Vot în Comisia pentru statutul parlamentarilor: Adio pensii speciale!

Comisia comună pentru statutul deputaţilor şi senatorilor a votat joi pentru raport de adoptare a proiectului privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. În comisie au fost 8 voturi „pentru” adoptarea proiectului şi o abţinere, aparţinând reprezentantului AUR. Proiectul privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari urmează să intre luni în dezbaterea plenului comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Preşedintele PNL și al Camerei Deputaților, Nicolae Ciucă, a declarat, joi dimineață, că legile privind pensiile speciale, pensiile parlamentarilor şi cumulul pensiei cu salariul vor fi adoptate până la sfârşitul sesiunii parlamentare, arătând că miniştrii liberali vor fi prezenţi, luni, la toate activităţile guvernamentale şi parlamentare.

„Este ilegal ca magistraţii să facă grevă. Decizia pe care am luat-o astăzi a fost ca săptămâna viitoare, luni, miniştrii să fie prezenţi la toate activităţile, atât cele guvernamentale, dar şi cele care urmează să se desfăşoare în Parlament, pentru a putea să soluţionăm tocmai aceste aspecte. Unul dintre ele este legea pensiilor speciale, care va fi soluţionată şi există din raportarea ministrului Muncii acceptul la nivelul Comisiei (n.r. Europene) pe conţinutul proiectului de lege, de asemenea, este vorba de legea pensiilor parlamentarilor care va fi aprobată săptămâna viitoare şi legea cumulului pensiei cu salariul. Toate aceste chestiuni vor fi soluţionate până la închiderea sesiunii parlamentare, miercuri”, a spus Nicolae Ciucă, la sediul central al PNL, după o şedinţă a conducerii PNL cu miniştrii şi secretarii de stat liberali.

Distribuie