Vizita ministrului rus de externe la Teheran: discuții regionale și tensiuni în Orientul Mijlociu

Argeș Online
1 Min Read

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, va vizita capitala Iranului, Teheran, luni, pentru discuții cu omologii din regiune, a confirmat purtătoarea de cuvânt a ministerului său.
Agentia oficială de știri IRNA din Iran a relatat anterior că miniștrii de externe ai Rusiei, Turciei, Azerbaidjanului și Armeniei au fost invitați să se întâlnească pentru discuții.
„Confirmăm discuțiile planificate ale lui Lavrov în Teheran, luni”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, pentru agențiile de știri TASS și RIA.


Discuțiile au loc în contextul tensiunilor din Orientul Mijlociu și a disputelor nerezolvate dintre Armenia și Azerbaidjan, care au lansat o ofensivă fulger împotriva separatistilor armeni din Nagorno-Karabah luna trecută.


După ce a declanșat asaltul în Ucraina anul trecut, Rusia s-a îndreptat către Iran pentru sprijin militar și parteneriate economice în contextul sancțiunilor occidentale. Țările occidentale au acuzat Teheranul că sprijină ofensiva Rusiei în Ucraina, furnizându-i cantități mari de drone și alte tipuri de armament.

Distribuie