Vița de Vie Simfonic, la Filarmonica Pitești

Argeș Online
3 Min Read
Vița de Vie Simfonic

Filarmonica Pitești organizează joi, 5 octombrie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, concertul rock simfonic susținut de orchestra simfonică a instituției, dirijor, Remus Grama și binecunoscuta trupă rock Vița de Vie.
În program: „Alungă tăcerea”, „Hai hui”, „Iamma”, „Ieri”, „Lăsat pustiu”, „Luna și noi”, „Metafora de toamnă”, „Praf de stele”, „Sunetul mai tare”, „Varza”, „Vina”, „Visele”, „Basul și cu toba mare”.
Aranjamentele muzicale sunt semnate de George Natsis.
Violonist în orchestra Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș și membru fondator al Cvartetului Bohemia, Remus Grama este un tânăr muzician cunoscut publicului târgumureșean și din evoluțiile sale, din 2011, ca dirijor. Absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, a dirijat mai multe concerte lecție și educative ale filarmonicii din Tg. Mureș, la momntul actual fiind dirijorul permanent al orchestrei simfonice a liceului de artă din Târgu Mureș. A dirijat o ediție a concertului „Tinere talente” de la filarmonica din Râmnicu Vâlcea. Este invitat permanent la Cluj-Napoca, Sibiu, Satu-Mare, Alba Iulia, Bistrița, Craiova și Botoșani. A participat la cursurile de măiestrie ale dirijorului Konrad von Abel din Germania, fost asistent al maestrului Sergiu Celibidache. Din 2018, Remus Grama este dirijorul permanent al Rock Classic Chamber Orchestra din München (Germania).
«Proiectul Vița-de-Vie În Corzi s-a născut la Festivalul AWAKE ediția 2018, din dorința de a produce un album simfonic, ca o etapă de maturitate a trupei, venind după cea electrică și respectiv acustică, și cuprinde piese din toată discografia lor, de la „Metafora de toamnă” și „Alungă tăcerea” la „Basul și cu toba mare”».
Înființată în 1996, formația Vița de Vie înregistrează primul demo în studioul lui Adrian Ordean, acesta dându-I și denumirea der Vița de Vie. În 1997 este lansat albumul de debut, „Rahova” și în 1998 ia parte la Turneul Hollywood Rock Tour alături de Holograf și Timpuri Noi. Trei ani mai târziu, Vița de Vie devine cunoscută pe piața muzicală românească prin lansarea albumului „Fenomental” (pe casetă audio) și al videoclipului piesei „Basul și cu toba mare”. Albumul este reeditat un an mai târziu în format CD, conținând și videoclipul. Tot în 2000 este lansat videoclipul „Vino la mine”, iar Vița de Vie primește premiul Otto pentru cea mai bună formație, acordat de revista Bravo. O altă distincție este premiul UPFR pentru „Cel mai bun album alternative”, respectiv albumul „Exxtra”.
Fiind un concert eveniment, prețul unui bilet este 120 de lei sau 100 de lei funcție de categoria locului. Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro.
Abonamentele nu sunt valabile!

Distribuie