(VIDEO) Tupeu de primar: Gentea jignește o doamnă consilier și le ține partea directorilor din Primărie!

Andri
2 Min Read

În ședința Consiliului Local Pitești de joi, aleșii locali au votat, la propunerea primarului PSD, Cristian Gentea, majorarea salariilor cu 10% pentru angajații de la birouri din Primărie, ADP, Poliția Locală, Centrul Cultural, Filarmonică, Patrimoniu, Creșe, FC Argeș, Direcția de Asistență Socială și Direcția pentru Evidența Persoanelor.

Câțiva consilieri locali PNL s-au abținut însă la vot, invocând că ar fi trebuit majorate mai mult salariile mici, iar directorii și șefii de servicii (care oricum câștigă sume consistente- peste 13.000-14.000 lei brut, fără sporuri) să fie recompensați în funcție de performanță.

Primarul Gentea nu a acceptat însă critica și a jignit-o, fără perdea, pe consilierul local PNL Cătălina Dumitrașcu, pe care a acuzat-o că nu înțelege proiectele de hotărâre. A refuzat apoi să își ceară scuze. Mai mult, într-un schimb de replici cu președintele PNL Pitești, Mihai Coteț, primarul i-a spus acestuia că “nu și-a câștigat respectul”.

“Toți ne dorim creșteri salariale, dar nu sunt de acord cu această mărire otova. Salariile mici trebuiau crescute cu un procent mai mare. De asemenea, în cazul directorilor sau șefilor de servicii trebuiau aplicate niște criterii de performanță”- a spus Coteț în ședință.

A urmat un schimb de replici în care Gentea a devenit agresiv:

“-Gentea: E o încercare nereușită a domnului Coteț ca să aducă vrajbă, salariații cu funcții de execuție să se uite urât pe director sau șeful de serviciu. De fapt asta vrea să facă.

-Coteț: Nu am spus așa ceva! Și să știți ceva: respectul se câștigă, nu se cumpără.

-Gentea: Dumneavoastră nu l-ați câștigat!”

Distribuie