(VIDEO) Ciolacu, discurs agramat pe șantierul autostrăzii A1: “Sunt lucrări așteptate nu numai de români, ci și de noi”

Andri
2 Min Read

Primul-ministru Marcel Ciolacu, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Gridneanu și președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, a fost în această dimineață pe șantierul sectorului de autostradă Tigveni-Curtea de Argeș (parte din A1 Pitești-Sibiu).

Ciolacu a avut un discurs plin de greșeli și fracturi logice, exprimându-se foarte greu la conferința de presă organizată pe șantier (vezi video). De reținut însă că lucrările sunt în avans, după părerea oficialilor. De asemenea, Ciolacu a încercat să îl laude pe colegul pesedist Sorin Grindeanu, recunoscând practic că foștii miniștri PSD (mai ales în epoca Dragnea) au pus tălpi proiectului autostrăzii.

“Cred că este prima străpungere după perioada comunistă. Nu este o lucrare întinsă, dar foarte dificilă. Constructorul este în avans cu lucrările și aș dori să îi felicit, sunt ferm convins că dacă eram în Schengen lucrările erau mai în avans, lucrurile ar fi mers mult mai ușor (…) Înțeleg că unii sunt supărați că direcționăm banii către investiții, cele mai mari sume către Ministerul Transporturilor. Lucrările din transporturi se multiplică cel mai repede și au cea mai mare importanță strategică. Așteptate, să știți, nu numai de români, cred că și de noi.

Tot timpul găseam motive să amânăm astfel de lucrări. Sorin Grindeanu, chiar dacă îmi este coleg, nu am nicio reținere să spun, aceste 3 tronsoane de la Pitești spre Sibiu, care sunt în lucru, au fost ocolite de toți miniștii ai transporturilor de 30 și ceva de ani. E primul ministru care închide de la Nădlac până la Constanța. Și o să închidem, la fel, din Moldova până în Constanța (…) Nu va exista să nu avem bani pentru infrastructură”- a declarat Marcel Ciolacu în Argeș.

Distribuie