Viceprimarul Gelu Tofan, săgeți către Apostoliceanu & Co:  “Unde sunt liberalii de altădată?”

Andri
3 Min Read

Viceprimarul Gelu Tofan, exclus din PNL Pitești, reclamă faptul că așa-zișii “colegi liberali” din Consiliul Local se opun unor inițiative benefice pentru municipiu. Ba mai mult, Tofan spune că patru consilieri liberali (Mihai Coteț, Sorin Apostoliceanu, Răzvan Șerbănoiu și Cătălina Dumitrașcu) se opun chiar unei inițiative care ar fi contribuit la cinstirea marelui om de stat Ion C. Brătianu.

Tofan își explică atitudinea lor prin faptul că nu sunt liberali autentici. Astfel, nu putem să nu amintim că Sorin Apostoliceanu a fost viceprimar PSD până să treacă la PNL, iar colegii săi, Răzvan Șerbănoiu și Mihai Coteț, au cochetat și ei cu alte partide.

“Mihail Manolescu, fost prefect liberal de Argeş, este autorul proiectului parcului Trivale. Încă din 1898, când era în funcție, s-a decis așezarea în parc, sub un pavilion, a unui monument al marelui I.C. Brătianu, motiv pentru care prefectul s-a adresat primarului orașului Pitești, Eftimie Ionescu.

Supusă la vot chestiunea, d-nii consilieri: L.T. Purcareanu, Th. Munteanu, Anton Ionescu, Dionisie Popescu si dl primar au votat pentru deschiderea unui credit de 2000 lei care să servească la terminarea pavilionului ad- hoc început în Trivale, în scopul de a se așeza acolo monumentul marelui I.C. Bratianu… La ședința ordinara a Consiliului, din 4 mai 1902, consilierul Ion Coculescu, la care s-au asociat: N.G. Dumitrescu și Paraschiv Vlădescu nu au fost de acord cu construirea Pavilionului în Parcul Trivale, propunând ca monumentul să fie înălțat în Piațeta Bisericii Sf. Nicolae.

Unde sunt liberalii de altădată, care făceau lucruri deosebite pentru comunitatea noastră?

Anul trecut, când am propus în Consiliul Local proiectul ‘’Punerea în valoare a ruinelor Bisericii Sf. Nicolae’’, cei patru consilieri ‘’liberali’’ au votat împotrivă! În condițiile în care în fața bisericii se afla, pe vremuri, statuia lui I.C. Brătianu.

De asemenea, în ședința de Consiliu de luna trecută, când am propus proiectul de extindere a Parcului Trivale, cei patru ‘’liberali’’ au votat tot împotrivă!

Cei patru “liberali” chiar nu își doresc refacerea, pe amplasamentul inițial, a statuii lui Bratianu din Pitești? Se pare că NU, pentru ca nu sunt liberali veritabili!

Este suficient să studiați traseul politic al celor care își arogă acum, în Consiliul Local Pitești, titlul de urmași ai lui Brătianu, ca să înțelegeți de ce nu îi interesează astfel de lucruri”- a declarat viceprimarul Gelu Tofan.

Distribuie