Vicele Gelu Tofan: “Prefectul Perianu a greșit grav. Nu știu dacă va deconta suma de 15 milioane!”

Andri
2 Min Read

Viceprimarul Piteștiului, Gelu Tofan, a declarat joi, într-o conferință de presă, că Primăria se va îndrepta în instanță împotriva prefectului Radu Perianu, dacă acesta va pierde procesul în care a contestat hotărârea Consiliului Local (HCL) privind transformarea a 160 hectare din Pădurea Trivale în pădure-parc.

Tofan susține că Primăria riscă să piardă fonduri de 15 milioane de euro, care ar fi ajutat la amenajarea parcului Trivale.

“Puteam să accesăm fonduri de 15 milioane de euro. Nu știu dacă dl prefect va deconta această sumă. Dar dacă va pierde acest proces, ne vom îndrepta împotriva lui. Dl prefect nu dorește amenajarea parcului și, influențat de colegii din PNL Pitești, a luat o decizie politică.

Vor să organizeze un referendum, dar nu suntem în prezența unui transfer de proprietate. HCL suspendată în instanță ne face să pierdem timp- avem timp să terminăm acest proiect până în 2026? Noi avem deja semnat un contract de amenajare a parcului Trivale și vrem să luăm banii europeni. Era o ofertă către cetățenii Piteștiului. Ministerul Mediului poate institui arie protejată pe restul de pădure. Dl Perianu contrazice hotărârile liberalilor de acum 100 de ani. Nu-și dorește amenajarea parcului Trivale. A greșit grav, cu această decizie de a contesta HCL”- a spus viceprimarul Gelu Tofan.

Distribuie