Vicele Bughiu vrea să “importe” pakistanezi în Argeș, deși județul are peste 8000 de șomeri

Andri
2 Min Read
Vicele Bughiu vrea să “importe” pakistanezi în Argeș

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu și președintele CCIA Arges, GeorgeCaval s-au întâlnit miercuri cu Excelența Sa Zafar Iqbal, ambasadorul Pakistanului în România. Conform comunicatului de presă al CJ Argeș, obiectivul întâlnirii l-a constituit identificarea unor modalități concrete care să conducă la dezvoltarea relațiilor economice și comerciale dintre mediul de afaceri argeșean și cel din Pakistan.

Vicele Bughiu a ieșit în evidență printr-o declarație controversată, propunând “importul” de forță de muncă din Pakistan în județ, deși rata șomajului în Argeș e de peste 3,6% (8230 șomeri)

“Într-adevăr, nu avem cum să nu remarcăm că o bună oportunitate de colaborare este forța de muncă pe care România o poate importa din Pakistan, pentru că există acum o mare nevoie pe piața muncii românești. Județul Argeș este împărțit în două: zona de sud una preponderent agricolă și aici putem gândi eventuale colaborări de export de produse agricole, în timp ce partea de nord este preponderent una industrială și aici avem nevoie de forță de muncă. Putem beneficia și de importuri de materie prime. Stați bine la capitolul textile și piele, iar Argeșul este recunoscut și pe zona de confecții. Aveți sprijinul Consiliului Județean și putem găsi căi de comunicare și, de ce nu, de colaborare reciproc avantajoasă” – a declarat în cadrul întâlnirii Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliul Județean Arges.

Distribuie