Vezi ce avere are și cine este directoarea DGASPC Argeș luată cu duba la DNA!

Andri
2 Min Read

După ce joi, în jurul orei 17.00, a fost dusă cu duba la sediul DNA, la audieri, directorul DGASPC Argeș, Tatiana Eftime, se află acum într-o situație deloc de invidiat. Conform unor surse din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, se pare că aceasta este la un pas de a fi reținută de procurorii DNA.

Amintim că procurorii DNA au efectuat joi 21 de percheziții la Consiliul Județean Argeș, DGASPC Argeș, Primăria Ștefănești, societăți comerciale și locuințe într-un dosar de corupție, investigând  o serie de achiziții trucate în valoare de peste 700.000 de euro. Serviciul teritorial Pitești a transmis că efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind cumpărarea de către o instituție publică a unor locuințe destinate persoanelor vulnerabile.

Tatiana Eftime este consilier juridic în cadrul Consiliului Județean Argeș, fiind instalată la conducerea DGASPC Argeș în anul 2021. DGASPC este o instituție aflată în subordinea Consiliului Județean, consumând în fiecare an aproape jumătate din bugetul județului. Această mișcare a dat naștere unor controverse, pentru că Eftime ocupa, practic, în același timp, două funcții. Abia în octombrie anul trecut a dat concurs pe post, fiind (cum altfel?) singurul candidat pentru șefia DGASPC Argeș.

Eftime este o răsfățată a conducerii PSD din Consiliul Județean, fiind numită în trecut și director al Spitalului de Pediatrie Pitești. În 2016 însă, Tatiana Eftime a fost forțată să-și dea demisia din fruntea Spitalului de Pediatrie după ce a cumpărat un telefon de serviciu din donațiile spitalului.

Conform declarației de avere, are ca director un salariu de peste 11.000 lei/lună. Ea deține, împreună cu soțul (angajat la Finanțe) un apartement în Pitești, o casă de vacanță la Brăduleț și o casă de locuit în Moșoaia.

Distribuie