Vezi câți câini fără stăpân a capturat în ianuarie Serviciul de Ecarisaj al Primăriei Pitești

Andri
1 Min Read
Vezi câți câini fără stăpân a capturat în ianuarie Serviciul de Ecarisaj al Primăriei Pitești

Primăria informează că, de la începutul anului 2023 și până în prezent, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti, prin Serviciul de Ecarisaj, a capturat un număr de 48 de câini fără stăpân.

Aceștia au fost prinși în urma monitorizării zilnice din teren, prepoderent a zonelor de risc (str. Depozitelor, pădurea și Parcul Trivale, cartierele Găvana și Tudor Vladimirescu etc), prin acțiunile desfășurate de către echipele Serviciului de Ecarisaj, dar și ca urmare a sesizărilor telefonice și scrise ale cetățenilor. Câinii au fost preluați la adăpost, deparazitați, sterilizați, microcipați și introduși în Sistemul Național de Evidență – R.E.C.S.

Primăria Pitești admite însă că este o problemă cu abandonarea câinilor de către persoane din alte localități, situație agravată de nerespectarea, de către cetățeni, a hotărârii Consiliului Local de a interzice hrănirea animalelor fără stăpân, prin care este întreținut comportamentul de dependență al acestora și de apărare a teritoriului.

Sesizările privind câinii maidanezi pot fi făcute de către cetățeni la numerele de telefon 0248.210.380 și 0733.030.350.

Distribuie