Vezi candidații principalelor partide pentru Primăria Mioveni!

Andri
3 Min Read

Cu Ion Georgescu suspendat din funcție și în arest la domiciliu, după un uriaș scandal de corupție care a culminat cu trimiterea sa în judecată pentru trafic de influență, jocurile politice pentru Primăria Mioveni s-au resetat în mod spectaculos.

După sursele noastre, PSD Mioveni nu va miza la alegerile din 9 iunie pe actualul viceprimar, Ciprian Țurlea. Organizația l-a scos la încălzire, de 1 și 8 martie, pe fostul viceprimar, Aurel Costache. Acesta ar fi viitorul candidat PSD pentru Primăria Mioveni, pentru că s-ar bucura de o imagine mai bună decât tânărul viceprimar în funcție, cu atribuții de primar, depășit oricum de situație după arestarea lui Georgescu.

Din partea PNL, ca de obicei, au fost reciclați foștii PSD-iști. De data aceasta este vorba despre Alin Călinescu, managerul Centrului Cultural Mioveni, fostul ginere al primarului Georgescu. Culmea, Călinescu este susținut, din arest, de Ion Georgescu- care ar vrea să-și impună protejatul la Primărie. Cooptat de curând în PNL, Călinescu este fost membru PSD și a ajuns manager doar datorită gradului de “rudenie” cu primarul suspendat al orașului. Ajuns la PNL recomandat de o altă pesedistă cooptată de curând în echipa Alinei Gorghiu, se poate spune deja despre el că e traseist politic.

De la Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei), candidatul stabilit ar fi președintele PMP Argeș, Adrian Sandu. Acesta este secretar general al Asociației Constructurilor de Automobile din România (ACAROM), un apropiat al regretatului Constantin Stroe. Apreciat în branșa sa, Sandu nu este însă la primul partid, fiind până în luna mai 2023 membru PNL Argeș.

Din partea AUR, cel mai probabil va candida Argentina Culcuș- și ea fost manager al Centrului Cultural (instituție preferată de Ion Georgescu pentru a-i “răsplăti” pe apropiați). Argentina Culcuș a intrat însă în conflict cu Georgescu la un moment dat, a pierdut postul de la Centrul Cultural în 2016 și a schimbat de atunci mai multe partide: PAM, PMP, PNL și AUR. Ca un veritabil traseist politic, datorită PNL (pentru care a candidat la Primărie în 2020) și-a mai asigurat însă un post, în prezent fiind consilier superior la AJOFM Argeș. Calitatea de funcționar public ar putea să o încurce, deși până acum nu a împiedicat-o să se afișeze cu cei de la AUR pe la diverse acțiuni.

Distribuie