Vămile, blocate de fermieri: “Ministrul Daea este un măscărici!”

Andri
1 Min Read
Vămile

Astăzi a început protestul fermierilor români, nemulțumiți că cerealele din Ucraina în loc să tranziteze doar țara, au fost importate și i-au adus în pragul falimentului. Fermierii români au blocat vămile, alăturându-li-se și fermieri din Bulgaria, în vama Giurgiu-Ruse. Protestatarii s-au dus la sediul Comisiei Europene din București, dar și la ministerul Agriculturii.

În Argeș, protestarii vor bloca între orele 11-14 Vama Pitești, venind dinspre Bradu și Costești.

Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai cunoscuți agricultori din România, participă la protest și „dă de pământ” cu ministrul Petre Daea afirmând că este un bufon, deoarece nu face nimic pentru agricultori.

„Nemulțumirile sunt în primul rând împotriva ministrului Daea și a premierului Ciucă pentru că nu au făcut nimic pentru agricultura românească. Daea este un măscărici, un bufon al agriculturii românești. Am văzut că fermierii din Polonia au dat cu ouă după ministru, iar acesta a demisionat. Eu ca român consider că Daea este prea mic și ouăle sunt foarte importante având în vedere că vine Paștele. Să nu le stricăm cu el”, a declarat pentru Adevărul fermierul arădean Dimitrie Muscă, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici.

Distribuie