Surse: „Plafonarea” prețurilor RCA se va face la nivelul din februarie!

Andri
1 Min Read
Surse: "Plafonarea" prețurilor RCA se va face la nivelul din februarie!

În ședința de miercuri, 29 martie, Guvernul României va avea analiză proiectul de HG care plafonează prețurile RCA, informează Economica.net. Intervin mai multe schimbări importante față de forma lansată deja în dezbatere publică, principala modificare fiind schimbarea tarifelor de referință. Conform unor surse guvernamentale, prețurile vor fi plafonate la nivelul din februarie 2023, deci dezavantajos pentru asigurați.

Deși ajunsese pe ordinea de zi a ședinței Guvernului de săptămâna trecută, proiectul a fost retras pentru a i se aduce “îmbunătățiri”. Purtătorul de cuvând al ASF, Daniel Apostol, a declarat, la mai multe televiziuni, că proiectul a fost retras pentru a integra observațiile tuturor instituțiilor implicate în elaborarea acestuia. Amintim că Ministerul Justiției, Consiliul Concurenței, dar și Consiliul Economic și Social (CES), deși au avizat proiectul au adus mai multe observații, după lansarea HG în dezbatere publică.

Conform informațiilor vehiculate în piață, se va merge nu pe tarifele din martie 2022, așa cum era proiectul inițial, ci pe cele din 28 februarie 2023. În același timp, rămân în picioare limitarea comisioanelor brokerilor la 8% și a prețului cu chiria mașinii oferite la schimb păgubiților.

Distribuie