Scurgerea de gaze naturale din gazoductul Nord Stream 2 s-a oprit

Dragoș Ghiță
1 Min Read
Scurgerea de gaze naturale din gazoductul Nord Stream 2 s-a oprit

Agenția daneză pentru Energie a anunțat (01.10.2022, postare pe contul de Twitter) că  gazoductul Nord Stream 2 din Marea Baltică (care leagă Federația Rusă de Germania) pare să nu mai piardă gaze naturale prin fisura detectată, în dimineața de 26.09.2022, cauzată, cel mai probabil, de un act de sabotaj deliberat.

Agenția daneză pentru Energie a mai precizat că, pe 01.10.2022, a fost informată de către Consorțiului Nord Stream AG (operatorul Nord Stream1 și Nord Stream 2) că presiunea în gazoductul Nord Stream 2 s-a stabilizat, ceea ce indică faptul că gazoductul nu mai pierde gaze naturale, deși o cantitate de gaze naturale ce nu poate fi încă estimată există încă în gazoduct.

Un purtător de cuvânt al Consorțiului Nord Stream AG, Ulrich LISSEK, a declarat (după-amiaza de 01.10.2022) că presiunea în gazoductul Nord Stream 2 a scăzut, în prezent, până la nivelul presiunii apei și astfel, presiunea apei a ajutat, mai mult sau mai puțin la sigilarea (securizarea) gazoductului, prevenind astfel scurgerile de gaze.

Nota redacției – mai multe informații despre scurgerile de gaze din gazoductele Nord Stream din Marea Baltică găsiți pe Argesonline

Distribuie