Un nou semafor în Pitești. A treia încercare a adus soluția corectă

Andri
2 Min Read
Un nou semafor în Pitești. A treia încercare a adus soluția corectă

Primăria Pitești a pus luni în funcţiune, pe galben intermitent, semaforul cu buton de la trecerea de pietoni de pe strada Pătrașcu Vodă, în dreptul Liceului de Arte ,,Dinu Lipatti”. Marți, 10.01.2023, după ora 10:00, semaforul va avea regim normal de funcţionare. Pietonul apasă butonul de cerere și așteaptă secundele indicate de numerator până la apariţia culorii de traversare. Cât timp nu este acționat butonul de comandă, semaforul permite doar trecerea autoturismelor.

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a luat măsura semaforizării trecerii pentru pietoni în vederea creșterii siguranței la traversarea străzii pentru elevi și pentru persoanele care tranzitează, locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea în zonă.

Este soluția corectă pentru respectiva trecere de pietoni, la care se “umblă” a treia oară în doar câțiva ani. Pe vremea fostului viceprimar, Sorin Apostoliceanu, s-a instalat o trecere de pietoni denivelată în dreptul Liceului “Dinu Lipatti”, desființată însă în octombrie anul trecut de administrația Gentea. Luni de zile, trecerea de pietoni a fost una simplă, abia acum Primăria gândindu-se că, totuși, din cauza copiilor, riscul de producere a accidentelor este unul ridicat și e nevoie de un semafor cu buton. Din fericire, nu au instalat un semafor “smart”, ca cele care au făcut praf circulația în centrul orașului și în Nord, de exemplu.

Distribuie