Turcia continua operațiunea aeriană Gheare-Sabie asupra pozițiilor kurde din nordul Irakului și nordul Siriei

Dragoș Ghiță
2 Min Read
Turcia continua operațiunea aeriană Gheare-Sabie asupra pozițiilor kurde din nordul Irakului și nordul Siriei

Ministrul turc al apărării, Hulusi AKAR, a informat (23.11.2022, comunicat la sediul Comandamentului Forțelor Terestre turce de la Ankara / capitala Turciei) că Forțele Armate turce au continuat (21-23.11.2022) operațiunea aeriană militară Gheare-Sabie, asupra unor poziții ale militanților kurzi din nordul Irakului și nordul Siriei, operațiune lansată ca răspuns la atacul terorist din 13.11.2022 din Istanbul, atac soldat cu uciderea a șase persoane și rănirea altor 81.

Potrivit comunicatul ministrului apărării, aeronave de luptă aparținând Forțelor Aeriene turce au executat perioada (21-23.11.2022) acțiuni de bombardament împotriva militanților kurzi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK Kongra Gel) din nordul Irakului și asupra unor poziții ale militanților kurzi ai Unităților de Apărare a Poporului (YPG) din nordul Siriei.

În comunicat se precizează că, de la lansarea operațiunii până în prezent, 471 de obiective ale PKK și YPG au fost distruse și 254 de militanți kurzi ai acestor grupări au fost neutralizați (termen utilizat de M.Ap. turc pentru eliminarea sau uciderea militanților) în urma acțiunilor de bombardament.

Pentru susținerea operațiunii Gheare-Sabie, ministrul turc al apărării, Hulusi AKAR, a precizat că teroriștii au atacat cu disprețuire ținte civile, iar Turcia îi va elimina cât mai curând posibil. Turcia nu vizează în cadrul acțiunilor sale ținte civie. Autoritățile de la Ankara nu au nicio problemă cu niciun grup etnic sau religios și nici cu frații noștri kurzi sau arabi.

Mai multe informații despre operațiunea Gheare-Sabie la link-ul

Distribuie