Trofeul Câmpulung Muscel 2023- anulat după moartea unui spectator

Andri
2 Min Read

Victima implicată în incidentul auto de sâmbătă, de la etapa de  Viteză în Coastă din Câmpulung, și-a pierdut viața. Având în vedere acest nefericit eveniment, organizatorii, în acord cu Federația Română de Automobilism Sportiv, au decis anularea competiției de duminică, 22 octombrie.

În a treia manșă de antrenamente, într-un viraj de stânga, Claudiu Ciucă, pilotul cu numărul de concurs 83, a părăsit carosabilul și mașina de concurs a intrat într-o zonă interzisă publicului, oprindu-se într-o altă mașină, parcată pe un drum secundar, accidentând un spectator care nu a respectat indicațiile de securitate și a rămas totuși în acea zonă. Zona era semnalizată „Interzis Spectatori” și balizată.

Federația Română de Automobilism Sportiv a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale producerii accidentului.

„Din nefericire, ceea ce trebuia să fie o sărbătoare automobilistică – Trofeul Câmpulung Muscel 2023 – s-a transformat într-o tragedie. Suntem consternați, dar în același timp solidari în primul rând cu familia greu încercată. Este un eveniment care ne marchează pe toți.

Din punctul nostru de vedere totul a fost organizat așa cum trebuie, atât pe parte organizatorică, cât și pe parte de dispozitiv de securitate. Au fost făcute toate demersurile, au fost luate toate avizele, oamenii au fost instruiți și plasați în locurile unde era nevoie. Din informațiile pe care le avem în acest moment a fost, practic, o nerespectare a dispozițiilor forțelor de ordine. Suntem cu toții afectați, gândurile noastre se îndreaptă în primul rând către familia greu încercată. În acest sens, noi, ca organizatori, împreună cu Federația Română de Automobilism Sportiv și conducerea cursei, am luat decizia să anulăm competiția” – a declarat Iulian Nicolaescu, președinte al clubului organizator al Trofeului Câmpulung Muscel 2023.

Distribuie