Trei spitale din Fâșia Gaza- bombardate vineri de armata Israelului

Andri
2 Min Read

Oficialii din Gaza au declarat că Israelul a lansat vineri atacuri aeriene asupra sau în apropierea a cel puţin trei spitale, crescând şi mai mult presiunea asupra sistemului de sănătate precar al enclavei palestiniene, în timp acesta ce se luptă să facă faţă miilor de persoane rănite sau strămutate ca urmare a războiului Israelului împotriva militanţilor Hamas, transmite AFP.

„Ocupaţia israeliană a lansat lovituri simultane asupra mai multor spitale în ultimele ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza, Ashraf Al-Qidra, pentru televiziunea Al Jazeera.

Facilităţile medicale includ cel mai mare spital din Gaza, Al Shifa, unde Israelul susţine că Hamas îşi ascunde centre de comandă şi tuneluri, acuzaţii pe care Hamas le neagă. Spitalul se află în nordul Fășiei Gaza, parcarea și împrejurimile sale fiind folosite drept tabără de refugiați de către palestinienii nevoiți să își părăsească casele din cauza conflictului dintre Hamas și Israel.

Presa palestiniană a publicat vineri imagini video cu Al Shifa, pe care Reuters nu a putut să le autentifice imediat, despre care a spus că arată consecinţele unui atac israelian asupra unei parcări în care palestinienii strămutaţi erau adăpostiţi.

Spitalele din Gaza se luptă să îngrijească victimele campaniei militare de o lună a Israelului, care vizează distrugerea grupării militante palestiniene Hamas, pe măsură ce se epuizează proviziile medicale, apa curată şi combustibilul pentru generatoarele de energie.

Distribuie