Transportul în comun din Ștefănești creează din ce în ce mai multe indignări

Argeș Online
5 Min Read
Transportul în comun din Ștefănești creează din ce în ce mai multe indignări

Transportul în comun din orașul Ștefănești a devenit un lux dimineața și seara. Dimineața nu sunt locuri destule pentru elevi și pentru oamenii care se duc la muncă, iar seara maxi-taxiurile sunt doar până la ora 20:00. Sunt doar două mașini care circulă din 30 în 30 de minute, în care pasagerii la ora 7:30 stau ca sardinele în conservă, copii ajung să fie călcați în picioare la propriu. Șoferii le spun doamnelor în vârstă să ia următorul maxi, aceste doamne se duc să fie primele la piață dinainte să se deschidă cu cine știe ce gânduri, bineînțeles că se întorc așa cum au plecat, cu o plasă plină cu pungi.

Acest lucru afectează mulți elevi pentru că nu pot ajunge la prima oră, ori maxi taxi este full și nu mai oprește, ori este un trafic infernal. Seara sunt nevoiți copii, care nu au pe cineva care să-i ia, să meargă pe jos. Problema aceasta este întâmpinată în fiecare an în timpul școlii.

Pe grupul pubic de facebook s-a discutat între locuitori acest subiect. Aceștia spun că sunt aceleași probleme cu transportul și în Golești mai ales seara. Este păcat că încă sunt copii care trebuie să meargă pe jos câțiva kilometrii la ora 21:30, mai ales că în ultimul timp se întâmplă tot felul de orori de stradă, mai ales fetelor. Într-adevăr mai sunt cele de Topoloveni care sunt de abia la 21:30 și pe la 22:55, nu este niciun avantaj mai ales pentru cei ce ies la ora 23:00 de la muncă, aceștia nu mai au transport. Trăiască Bolt-ul! Dar nu toți își permit să comande.

M.U. susține că „Știu că a devenit o adevărată obsesie pentru mine acest subiect, dar nu am ce face. Ieri, 6 septembrie, prima zi de școală. La ora 20 și ceva , mă sună copilul sa vin în oraș să îl iau că nu mai este maxi taxi. Mă duc, îl iau,  am mai luat și alți copii din statia de pe calea Bucuresti care așteptau degeaba in statie, dar nu am putut să îmi stăpânesc furia pentru bătaia de joc care există la ora actuala în privința transportului in comun. M-am resemnat cu faptul că nu vom vedea prea curând autobuze circulând prin orașul Ștefănești, dar sa nici nu ai cu ce ajunge acasă seara, mi se pare strigător la cer. Pe scurt, după maxi taxi de la ora 20, următorul este la 21,30 spre Stefanesti. Chiar nu se poate suplimenta cu inca o cursă seara? Ca fapt divers, aseară când m-am dus în oraș, am văzut o mulțime de copii care veneau pe jos . Să înțeleg că asta ne așteaptă? Unde mai pui faptul că după amiază, dacă se anunță controale în trafic, nu mai oprește nici un maxi taxi in statie dacă nu au locuri libere și uite așa trebuie sa iei in calcul să pleci cam cu doua ore mai devreme dacă vrei să fii sigur că ajungi la timp la școală, serviciu,etc. Cam atât am avut de spus. Deocamdată.”

Plângeri sunt cu sutele și probabil așa vor rămâne. De câțiva ani se discută să se bage autobuze, chiar și anul acesta s-a discutat, dar din păcate niciun rezultat.

Poate anul care vine aduce autobuze în aceste zone, iar doamnele care se plâng că le e rău și că leșină în momentul în care ocupă inutil locuri, la ore la care au prioritate cei care se duc la școală și la muncă, învață și ele să stea acasă. Piața nu este deschisă la ora 7:30, iar doamnele nu mai sunt chiar așa în putere ca să bănănăie străzile. Piața nu fuge, tot acolo e, tot aceleași prețuri sunt și tot aceleași produse se vând, chiar dacă pleci cu o oră mai târziu de acasă. Ar fi frumos să aibă puțină răbdare și înțelegere.

Distribuie