Traficanți de minori din Argeș, reținuți de polițiști

Andri
1 Min Read
Traficanți de minori din Argeș

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT au reţinut şapte persoane, în urma descinderilor într-un dosar care vizează săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

„În cauză s-a reţinut că, începând cu anul 2020, cei şapte inculpaţi au racolat, utilizând metoda loverboy, şase persoane vătămate, una dintre acestea minoră, şi le-au determinat să practice prostituţia, în România şi în străinătate. În acest scop, au fost utilizate site-urile de promovare a serviciilor sexuale, sumele de bani obţinute din această activitate fiind însuşite de inculpaţi”, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de DIICOT.

Conform aceleiaşi surse, procurorii şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au pus în aplicare, în urmă cu o zi, nouă mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Argeş şi Galaţi. În urma descinderilor, anchetatorii au ridicat 16.000 de euro şi 1.000 de lei, 14 telefoane mobile, două unităţi de calcul şi diverse înscrisuri. În plus, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a trei autoturisme cu o valoare cumulată de aproximativ 70.000 de euro, precum şi asupra unui imobil.

Distribuie