Toate propunerile “populiste” ale PNL Pitești- respinse în bloc în Consiliul Local!

Andri
2 Min Read
Toate propunerile “populiste” ale PNL Pitești- respinse în bloc în Consiliul Local!

La ședința Consiliului Local Pitești de joi, 29 iunie, mai multe propuneri ale consilierilor locali liberali au fost respinse. Fostul lor coleg, viceprimarul Gelu Tofan, le-a catalogat drept “populiste” și și-a îndemnat colegii consilieri să nu le voteze, invocând OUG a Guvernului care obligă administrațiile locale să facă o reducere a cheltuielilor cu 10% la capitolul bunuri și servicii.

Dar despre ce este vorba? Mihai Coteț, consilier local și președinte PNL Pitești, a declarat că tinerele familii ar putea fi ajutate de propunerile  de pe ordinea de zi. Acestea au fost următoarele:

-acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuți de 2500 lei;

-acordarea unui voucher “Mama și copilul” de 1000 lei femeilor însărcinate;

-transport local gratuit pentru femeile gravide;

-organizarea acțiunii educative “Prima zi de școală- Primul Ghiozdan” (de 150 lei/pachet/elev).

Cătălina Dumitrașcu, consilier local PNL și adjunctă la Inspectoratul Școlar Județean Argeș, a susținut că “Primul Ghiozdan” ar veni în întâmpinarea familiilor cu copii, afectate de inflație- deși pachetul de rechizite propus are o valoare de doar 150 lei.

În cazul rechizitelor, Tofan a susținut că se încalcă Legea 126/2002, unde se spune că: “se acordă rechizite şcolare, în temeiul prevederilor prezentei ordonanţe, elevilor care sunt înscrişi în învăţământul de stat, primar şi gimnazial, la cursuri de zi şi care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.”

Inutil de spus că toate propunerile liberalilor au fost respinse la vot, aceștia având împotrivă inclusiv doi foști colegi, excluși din PNL, dar care încă sunt consilieri locali (Ana Stan și Gelu Tofan).

Distribuie