Teste anuale antidrog pentru polițiști

Argeș Online
1 Min Read
Teste anuale antidrog pentru polițiști

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, a propus mai multe modificări ale legislației privind combaterea traficului și consumului de droguri.

Propunerile includ acordarea de bonificații pentru polițiștii care prind cantități importante de droguri, eliminarea posibilității de condamnare cu suspendare pentru trafic de droguri, testarea antidrog a polițiștilor în timpul serviciului și suspendarea din funcție a celor care refuză testarea. Alte măsuri propuse vizează pedepse mai mari pentru traficanți, confiscarea autovehiculelor pentru conducătorii auto care conduc sub influența alcoolului sau drogurilor și clarificarea procedurii de ridicare a vehiculelor în cazul șoferilor depistați sub influența drogurilor.

Propunerile includ și modificarea statutului polițistului și statutul cadrelor militare din MAI, inclusiv introducerea obligativității testului antidrog în examenul medical de admitere și pe parcursul carierei, precum și suspendarea din funcție pentru cei care nu se supun testărilor.

Distribuie