Surse: Guvernul va îngheța angajările și salariile bugetarilor

Andri
1 Min Read
Surse: Guvernul va îngheța angajările și salariile bugetarilor

După ce i-a mulțumit pe cei din clientela politico-administrativă cu fel de fel de măriri și sinecuri(azi s-a votat în Camera Deputaților mărirea cu 15% a salariilor la APIA), Guvernul va îngheța din nou salariile din sistemul bugetar, dar și angajările.

Conform unor surse guvernamentale, Guvernul a decis înghețarea tuturor salariilor bugetarilor până la momentul în care va fi adoptată noua lege a salarizării unitare.

Printre măsurile pe care le pregătește Guvernul se numără și blocarea angajărilor în sistemul bugetar începând cu data de 1 mai. Cu excepția cazurilor aprobate de Guvern, restul angajărilor vor fi înghețate.

De asemenea, ordonatorii de credite vor avea limită de cheltuieli. Astfel, instituțiile nu vor mai putea cheltui pe lună mai mult decât le permite Executivul.

O măsură complementară de reducere a cheltuielilor va fi și aceea a reducerii numărului de membri în Consiliile de Administrație ale societăților cu capital de stat. Se are de asemenea în vedere reducerea numărului secretarilor de stat din ministere și tăiat masiv din cheltuielile cu bunurile si serviciile.

Distribuie