Sondaj INSCOP: PSD, PNL și AUR- partidele favorite la parlamentare

Andri
1 Min Read

Dacă duminică ar fi organizate alegeri parlamentare, PSD ar obţine 30.2% din voturi, PNL ar obține 20.1%, AUR 19.5%. Totodată, S.O.S., partidul Dianei Şoşoacă, ar trece de pragul de 5% necesar intrării în Parlament, arată datele celui mai recent sondaj realizat de INSCOP la comanda news.ro.

Pentru USR ar vota 11,9% dintre români, în timp ce SOS ar obţine 5,2% dintre opţiunile de vot. Pentru UDMR ar vota 4,9% dintre cei care şi-au exprimat o opţiune de vot, iar  pentru Pro România 2%. 1,9% dintre cei intervievaţi îşi exprimă opţiunea pentru Partidul Verde, 1,3% pentru PMP, 0,7% pentru PUSL, 0,6% pentru Forţa Dreptei şi 0,3% pentru REPER. 1,3% dintre respondenţi îşi exprimă preferinţa pentru alt partid.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda news.ro. Datele au fost culese în perioada 20-27 noiembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95%.

Distribuie