Sondaj Avangarde: Două partide antieuropene ar intra în Parlamentul European

Andri
1 Min Read

Potrivit unui sondaj Avanarde, comandat de PSD, primele două locuri la alegerile europarlamentare ar putea fi adjudecate de PSD și PNL. Culmea, partidul antieuropean, AUR, s-ar situa pe locul al treilea.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, partidul lui George Simion, AUR, s-ar situa pe locul 3, conform sondajului, în vreme ce partidul Dianei Șoșoacă (tot antieuropean) ar atinge la limită pragul electoral de 5%.

PSD ar câștiga scrutinul cu 31%, pe locul 2 s-ar situa PNL, cu 21%, iar pe 3, la mică distanță, AUR – cu 19% din răspunsurile celor chestionați. USR s-ar poziționa pe locul 4, cu 13% din voturi, iar UDMR și SOS Șoșoacă ar trece la limită pragul electoral, cu 5%.

PMP, Pro România și Forța Dreptei nu ar trece pragul.

Avangarde a selectat doar răspunsurile celor care au indicat un partid pe care l-ar vota (71% din totalul celor chestionați). Sondajul Avangarde a fost realizat la comanda PSD în perioada 20-28 septembrie, pe un eșanțion de 994 de subiecți, prin metoda CATI (interviu telefonic). Marja de eroare este de +/- 3,2%, la un nivel de încredere de 95%.

Distribuie