Site-ul Senatului polonez a căzut temporar în urma unui atac cibernetic

Dragoș Ghiță
2 Min Read
Site-ul Senatului polonez a căzut temporar în urma unui atac cibernetic

Președintele Senatului Poloniei (Camera superioară a Parlamentului polonez), Tomasz GRODZKI, a anunțat (27.10.2022) că asupra paginii oficiale de Internet a Senatului a fost executat (dimineața de 27.10.2022) un atac cibernetic în urma căruia website-ul oficial al Senatului polonez a căzut perioadă de aproximativ o oră, nemaiputând fi accesat în mediul online.

În acest context, oficialul polonez a precizat că nu știe dacă atacul este rezultatul rezoluției adoptate ieri de Senatul polonez sau doar o coincidență, însă atacul cibernetic asupra serverelor care găzduiesc pagina de Internet a Senatului a fost un unul de durată și foarte puternic.

Nota redacției – până în prezent, autoritățile poloneze nu au precizat sursa / sursele atacului și nici alte detalii cu privire la modul în care acesta a fost executat, sau alte particularități ale atacului.

Deși autoritățile poloneze au precizat că site-ul oficial al Senatului Poloniei – https://www.senat.gov.pl/en/ – este din nou accesibil în mediul online începând cu ora 10.00 GMT, la momentul redactării acestui material (27.10.2022, ora 15.00 GMT), site-ul nu putea fi accesat.

Reamintim că Senatul Poloniei a adoptat (26.10.2022, în unanimitate de voturi – 85 de voturi pentru, niciun vot împotrivă și nicio abținere) o rezoluție prin care califică actualul regim de la Kremlin / Federația Rusă drept un regim terorist. Mai multe detalii despre rezoluția adoptată de Senatul polonez la link-ul de mai jos.

Distribuie