Sindicaliștii din Finanțe se pregătesc de grevă generală

Andri
2 Min Read
#image_title

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe, Vasile Marica, susține într-un comunicat de presă că Guvernul nu a pus în aplicare angajamentele asumate de ministrul Finanţelor prin Procesul verbal încheiat cu organizaţiile sindicale în data de 11 august 2023, iar în acest context „perioada discuţiilor, negocierilor şi aşteptărilor de soluţionare amiabilă a luat sfârşit”, fiind luată în calcul declanşarea grevei generale.

„Mâine, 5 septembrie 2023, la Bucureşti, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe a convocat Consiliul Naţional, organul de conducere colectiv care poate decide declanşarea grevei generale la nivel naţional, ca reacţie la faptul că, după 10 zile de proteste, Guvernul nu a pus în aplicare angajamentele asumate de ministrul finanţelor prin Procesul verbal încheiat cu organizaţiile sindicale în data de 11 august 2023. Biroul Executiv a solicitat o întâlnire cu primul ministru al României, informându-l concomitent despre riscul escaladării conflictului, cu repercusiuni asupra bunei funcţionări a instituţiilor statului. Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe are semnăturile pentru susţinerea grevei generale de la 75% dintre colegi, care consideră că perioada discuţiilor, negocierilor şi aşteptărilor de soluţionare amiabilă a luat sfârşit”, se arată în comunicatul citat.

Reprezentanţii sindicali precizează că „în toate aceste ultime două săptămâni de proteste spontane, colegii noştri s-au comportat corect faţă de contribuabili şi şi-au respectat atribuţiile de serviciu în ceea ce priveşte colectarea veniturilor la bugetul statului, depăşind planul de încasări stabilit”.

„Singurele dorinţe ale colegilor noştri se referă la respectarea angajamentelor asumate de către Guvern, respectiv acordarea importanţei cuvenite acestui sistem strategic, de siguranţă naţională, care desfăşoară activitatea de colectare şi administrare a veniturilor, combaterea fraudei, evaziunii fiscale şi contrabandei”, a spus Marica.

Distribuie