Vezi ce au cerut sindicaliștii la mitingul de la Mioveni

Andri
1 Min Read
Vezi ce au cerut sindicaliștii la mitingul de la Mioveni

Cel mai mare miting din industria auto a avut loc azi la Mioveni, unde s-au strâns sindicaliști de la Dacia, Ford, fabricile de componente auto, dar și din alte domenii, precum Romaero. Aproximativ 5000 de participanți au cerut, din stradă, demisia Guvernului, fiind nemulțumiți de faptul că nu s-a schimbat legislația muncii.

Președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, a spus că săptămâna viitoare va fi la Comisia de Muncă din Camera Deputaților, unde se va discuta despre salariul minim aplicabil de la anul, dar și despre alte modificări la legislația muncii.

“S-ar putea să fac apel la voi și să ieșim în stradă, pentru că s-au așezat în genunchi în fața capitalului”, a spus Costin la miting. De asemena, Costin a spus că mai sunt “de oprit niște mizerii” în Parlament, precum contractul individual de muncă în așteptare- care ar crea prejudicii mari angajaților. “Bani nu iei decât pentru cât muncești. Dar bani în așteptare pentru creditele la bănci aveți? Vor să își bată joc în continuare de muncitori”, a spus liderul BNS.

Distribuie