Simona Bucura Oprescu- în mijlocul scandalului din coaliție: „Ce se rostogolește acum este fals”

Andri
3 Min Read

Guvernul României încearcă să adopte în ședința de joi, proiectul legii pensiilor, care urmează să fie trimis pentru dezbatere și apobare în Parlament. Ședința a fost amânată cu o oră și apoi suspendată, existând contre puternice între ministrul de Finanțe, pe de o parte și premierul Ciolacu și ministrul Muncii, pe de altă parte.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, este fix în mijlocul ultimului scandal din coaliția de guvernare. După ce a promis pe la toate televiziunile că anul viitor vor crește pensiile în două tranșe (13% in ianuarie și 40% din septembrie), se pare că Guvernul nu poate susține financiar măririle.

Simona Bucura a avut joi, înainte de şedinţa de Guvern, o reacţie la nemulţumirile venite dinspre PNL, pe noua lege a pensiilor. Ea a precizat că ceea ce circulă nu are legătură cu realitatea şi că a explicat în comisia de muncă care este cheltuiala cu pensiile, din septembrie până în decembrie, aproximativ 55 de miliarde lei.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă a declarat joi dimineață că trebuie clarificat care e suma reală, după ce aseară informații de la Ministerul Muncii arătau un impact bugetar de 55,6 miliarde de lei, mult mai mare față de calculele Ministerului de Finanțe. „Impactul e de 3% din PIB, ceea ce e enorm de mult și trebuie să identificăm sursele de finanțare”, a spus Ciucă.

Pe de altă parte, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a dat până la urmă avizul pentru proiectul noii legi a pensiilor, dar cu anumite condiții. Pe surse, acesta amenințase anterior că nu va da avizul și că își va prezenta demisia din funcție, creșterea pensiilor neputând fi susținută de bugetul statului.

”Asta înseamnă că ceea ce se rostogoleşte acum este fals, aceea este cheltuiala cu pensiile recalculate din septembrie până în decembrie. Luni am fost în comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor, puteţi să luaţi înregistrarea, şi în comisia pentru muncă, pe datele pe care noi le aveam, am explicat care este cheltuiala cu pensiile, din septembrie până în decembrie, absolut corect, aproximativ 55 de miliarde lei noi”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Distribuie