Simona Bucura Oprescu a explicat o parte din legăturile sale cu SRI: “Nu știu să trag cu pușca”

Andri
2 Min Read
Simona Bucura Oprescu a explicat o parte din legăturile sale cu SRI: “Nu știu să trag cu pușca”

Imediat după ce a preluat funcția de ministru al Muncii, au apărut informații interesante despre social-democrata argeșeancă, Simona Bucura Oprescu.

Astfel, aceasta este o apropiată a generalului SRI Gheorghe-Teodoru Ștefan, fostul rector al Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul”, trecut în rezervă după acuzațiile de plagiat din 2016.

În plus, noul ministru și-a făcut studiile de doctorat la Academia Română de Informații (când era deja deputat PSD) și este nașa de cununie a lui Alexandru Ștefan, fiul, generalul Gheorghe-Teodoru Ștefan. Tot generalul i-a fost și coordonator Simonei Bucura-Oprescu la lucrarea de doctorat pe care a început-o în 2013 la academia la care acesta era rector. Tema tezei neterminate a fost ”Buna guvernare”.

Întrebată azi la Antena3 ce a învățat la Academia SRI, Simona Bucura Oprescu a răspuns: “Rigoare, disciplină.”

De asemenea, aceasta a recunoscut că este nașa fostului rector al Academiei SRI: “ Da, sunt nașa lui Alexandru Ștefan, un tânăr medic român.”

Legăturile cu fosta Securitate sunt mai adânci însă în familia Simonei Bucura Oprescu, dacă îl socotim și pe soțul acesteia, Mihai Oprescu- fost prefect de Argeș, fost șef al ITM Argeș și fost inspector general de stat la Inspecția Muncii.

Întrebată în platoul Antean3 de ce deține două arme de vânătoare, Simona Bucura a răspuns că ele aparțin soțului, că ea nu știe să tragă cu pușca și că nici nu mai merge la vânătoare cu soțul- care e cunoscut în județ ca pasionat de vânătoare.

“Soțul meu e vânător la a patra generație, are două arme de vânătoare de peste 5000 euro. Am respectat legea și le-am trecut în declarația de avere. În primii ani de căsnicie mi s-a părut interesant să merg la vânătoare, ca invitată. Nu știu să trag cu pușca. În ultimii ani nici în calitate de invitat, la partea de după vânătoare, nu am mai fost. Am timpul limitat ca deputat, mamă, femeie”- a spus Simona Bucura Oprescu în platoul Antena 3.

Distribuie