Simion, invitație pentru USR: “Îi așteptăm să depună moțiunea de cenzură”

Andri
2 Min Read

Neînțelegerile dintre partidele parlamentare din opoziție continuă, acestea nereușind să strângă numărul de semnături necesar pentru depunerea unei moțiuni de cenzură. Asta deși azi liderul AUR a anunțat că va susține o eventuală moțiune de cenzură depusă de USR. Pentru a iniția o moțiune de cenzură este nevoie de 117 semnături (USR are 64 de parlamentari, iar AUR 41). Iar pentru ca o moțiune de cenzură să treacă este nevoie de minimum 234 de voturi pentru.

“Îi așteptăm pe cei de la USR să depună moțiunea de cenzură. Cu semnăturile noastre și cu cele de la Forța Dreptei au numărul necesar”- a declarat președintele AUR, George Simion.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat, marţi, că sunt foarte mici şanse ca formaţiunile Opoziţiei să depună o moţiune de cenzură.

„Singurul remediu care să facă ceva în practică împotriva acestui pachet de legi, să prevină intrarea în vigoare şi anularea lui, este atacul la Curtea Constituţională. E o matematică foarte simplă, PSD şi PNL au 65% din acest Parlament. În mod logic, pe matematica parlamentară în care Iohannis a făcut această majoritate împotriva firii, cu voturile PNL în mâna domnului Ciolacu, nu există în acest moment voturile ca o astfel de moţiune să treacă”, a afirmat Cătălin Drulă, la Palatul Parlamentului.

Conform procedurii, în termen de trei zile de la asumarea răspunderii, opoziția poate depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului, sau poate ataca legea la Curte Constituțională, în termen de cinci zile.

Distribuie