Shaormerie de pe strada Exercițiu, închisă de Protecția Consumatorului

Andri
2 Min Read
Shaormerie de pe strada Exercițiu

Miercuri au fost efectuate controale de amploare la mai multe unități de tip fast-food din Pitești, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu reprezentanții A.N.P.C. – Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș, ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică Argeș, precum și ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Argeș.

O shaormerie cunoscută de pe strada Exercițiu a fost închisă temporar, în urma neregulilor găsite de organele de control. De asemenea, unitatea a fost amendată cu 30.000 lei.

Sancțiunile au fost aplicate astfel:

– 3 sancțiuni, în valoare totală de 4.500 de lei, conform O.U.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu măsura complementară de confiscare a sumelor de bani încasate fără documente justificative, respectiv suma totală de 192 de lei;

– 3 sancțiuni, în valoare totală de 6.000 de lei, conform H.G. 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice;

– 3 sancțiuni, în valoare totală de 30.000 de lei, conform O.G. 21/1992 privind protecția consumatorilor, cu măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciilor, importului, fabricației, comercializării produselor sau a utilizării acestora la prestarea serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

Distribuie