Sergiu Rizescu- felicitat de conducerea Primăriei Pitești la împlinirea vârstei de 91 ani

Andri
1 Min Read
Sergiu Rizescu- felicitat de conducerea Primăriei Pitești la împlinirea vârstei de 91 ani

Sergiu Rizescu, supraviețuitor al detenției politice din Închisoarea Pitești, va primi recunoaștere din partea municipalității prin acordarea Titlului de Cetățean de Onoare al Piteștiului. Ideea i-a aparținut viceprimarului Gelu Tofan, care a propus ca Sergiu Rizescu să primească acest titlu, la ultima ședință a Consiliului Local Pitești.

Preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, Sergiu Rizescu a fost azi felicitat de primarul Cristian Gentea și viceprimarul Gelu Tofan la împlinirea vârstei de 91 de ani.

“Un senior al politicii românești, un bărbat remarcabil prin verticalitate, Președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România este un exemplu pentru toate generațiile! Experiențele personale dificile, activitatea sa impresionantă în promovarea drepturilor omului, recunoașterea meritelor sale, la nivel mondial, în generarea de evenimente și literatură memorandum despre „Fenomenul Pitești” sunt doar câteva dintre motivele pentru care va intra în galeria piteștenilor de onoare, în ședința de Consiliu Local din 20 iulie 2023. Astăzi, când împlinește 91 de ani, îi doresc sănătate și viață lungă și îi transmit, din nou, toată prețuirea!”- a declarat primarul Gentea.

Distribuie