Senatul Poloniei a adoptat o rezoluție prin care se recunosc autoritățile Federației Ruse ca regim terorist

Dragoș Ghiță
2 Min Read
Senatul Poloniei a adoptat o rezoluție prin care se recunosc autoritățile Federației Ruse ca regim terorist

Senatul Poloniei pe 26 octombrie anul acesta, în unanimitate, cu 85 de voturi, a adoptat o rezoluție prin care se recunosc autoritățile Federației Ruse ca regim terorist, în care „condamnă ferm agresiunea Rusiei și face apel la toate țările care susțin pacea, democrația și drepturile omului să recunoască autoritățile Federației Ruse. ca un regim terorist”.

În rezoluție, senatorii amintesc că pe 24 februarie 2022, forțele armate ale Federației Ruse au declanșat un război brutal cu Ucraina, dorind să ștergă această țară suverană de pe hartă și să-i distrugă națiunea. Aceștia subliniază că apărarea eroică a independenței de către cetățenii Ucrainei a stârnit admirația întregii lumi libere. Ucraina este cel mai important loc astăzi, apărând democrația și libertatea.

În rezoluție, senatorii au scris că invadatorii ruși terorizau locuitorii orașelor ucrainene bombardând ținte civile. „Bandiții în uniformă rusă torturează și ucid prizonieri de război și civili în teritoriile ocupate. Ei răpesc copii ucraineni pentru a-i crește ca ieniceri de regim. Ei deportează, reinstalează și trimit cetățeni ucraineni la periferia îndepărtată a Rusiei ”, se arată în rezoluție. Cunoaștem bine toate aceste acte de terorism de stat din cărțile de istorie. Europenii credeau că nu vor mai fi niciodată amenințați cu genocid și crime de război. Între timp, Vladimir Putin și aparatul său de violență au revenit la practicile crude ale regimurilor stalinist și nazist. „De aceea Rusia trebuie învinsă și lipsită de posibilitatea de a-și pune vecinii în pericol”, au făcut apel senatorii în rezoluție. Ei își exprimă aprecierea față de toate instituțiile și organizațiile care s-a angajat să investigheze și să documenteze crimele comise împotriva societății ucrainene și să solicite comunității internaționale să acorde sprijin deplin Curții Penale Internaționale care investighează pe cei responsabili pentru aceste crime.

Sursa:

Distribuie