Senatul a votat: Vouchere de vacanță și pentru angajații din mediul privat

Andri
1 Min Read
Senatul a votat: Vouchere de vacanță și pentru angajații din mediul privat

Cu puțin noroc, discriminarea dintre angajații din sistemul bugetar și cei din mediul privat, privind voucherele de vacanță, va fi eliminată. Senatul a adoptat tacit azi proiectul de lege care prevede acordarea de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei pe an și salariaților din sectorul privat. For decizional este Camera Deputaților.

Conform proiectului de lege, voucherele, în valoare de 1450 de lei, se acordă din bugetul de stat sau, după caz, din bugetele locale. Potrivit proiectului, angajații care au mai multe contracte individuale de muncă pot alege un singur angajator de la care urmează să primească voucherul de vacanță.

Conform expunerii de motive, „efortul bugetar pentru acordarea de vouchere de vacanță celor cca. 4,2 milioane de salariați din sectorul privat este de cca. 6,09 miliarde de lei. Însă efectul este unul pozitiv, deoarece din această sumă estimăm că circa 60-65% se va întoarce la bugetul de stat sub formă de TVA, taxe, impozit pe salarii, impozit pe profit etc. Diferența se va regăsi în efectul economic generat”.

Proiectul a fost inițiat de parlamentari PSD, PNL și UDMR.

Distribuie